Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
   

Sisältö

 

Tervetuloa ALVEU-palveluun

Arvonlisäverovelvollinen suomalainen yritys voi 1.1.2010 lähtien hakea arvonlisäveron palautusta toisesta EU-maasta ALVEU-palvelussa. Hakemus täytetään ja lähetetään palvelun kautta.

Kirjaudu palveluun: Näin tunnistamme sinut

Voit kirjautua ALVEU-palveluun yrityksesi Katso-tunnisteella, jota käytetään yritysten tunnistamiseen sähköisissä asiointipalveluissa. Jos olet yksityinen elinkeinonharjoittaja ja teet hakemuksen itse, voit kirjautua ALVEU-palveluun tunnistus.fi-palvelun kautta verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Jos palautusmaan veroviranomainen hyväksyy asiamiehen käytön, valtuuta hänet tekemään palautushakemus puolestasi ALVEU-palvelussa. Asiamiehen valtuuttaminen tapahtuu Katso-palvelussa. Voit tarkistaa palautusmaan veroviranomaisen Internet-sivuilla olevasta ohjeesta, mitkä ovat edellytykset asiamiehen käytölle.

Katso-organisaatiotunnistus on Verohallinnon sekä Kelan yhteinen maksuton palvelu. Jos yritykselläsi ei ole vielä Katso-tunnistetta, voit luoda sen oheisessa osoitteessa www.yritys.tunnistus.fi

Palautushakemuksen tekemistä varten tarvitset

Laskut ja muut tositteet toisesta EU-maasta yritystoimintaasi varten ostamistasi tavaroista tai palveluista, joista haet arvonlisäveron palautusta.

Milloin et voi käyttää arvonlisäveron ALVEU-palvelua?

Et voi käyttää palvelua, jos

  • yritykselläsi ei ole käytössä Katso -tunnistetta. Yksityinen elinkeinonharjoittaja voi kuitenkin tunnistautua tunnistus.fi -palvelun kautta, kun hän itse tekee oman hakemuksensa
  • yrityksesi ei ollut arvonlisäverovelvollinen palautushakemuksen ajanjaksona
  • yrityksesi kotipaikka on Ahvenanmaalla, lisätietoa
Kirjaudu ALVEU-palveluun
Tutustu palveluun demossa
Lisätietoja

 

© Verohallinto 28.9.2010

Tulosta sivu  |  Facebook  Twitter  Linkedin 

© Verohallinto 28.9.2010